Translate

neděle 28. června 2015

Kurz volného quiltování,

který jsem vypsala v Brně, máme za sebou. Proběhl 20. června v rodinném centru Pastelka v Líšni, kde jsme využily seminární místnost. Bylo nás celkem deset, což bylo na velikost prostoru tak akorát.

Celkem se sešlo 9 účastnic, z toho dvě přijely ze Slovenska a jedna z Prahy (taky bloggerka).
Nejdříve jsme si povídaly o nitích, látkách, vzorech a dalších věcech, které jsou pro volné quiltování důležité, pak jsme kreslily vzory a nakonec přišla praktická část, kde jsme nacvičené vzory zkoušely.

Ačkoliv u mnohých účastnic už od počátku panovala nedůvěra ve vlastní schopnosti, v to, že dokáží quiltovat, nakonec se všem podařilo pár vzorů vytvořit. Některé dokonce projevily velkou dávku kreativity a hned při prvním setkání s quiltováním začaly tvořit vzory vlastní :).

Teď už jen neusnout na vavřínech a trénovat a trénovat. Quiltování je totiž něco, co si musíte vysedět. Je potřeba stále zkoušet a s každou novou zatáčkou, s každým dalším kouskem proquiltované látky, budete zase o kus dál a mnohem šikovnější. Přeji proto všem účastnicím hodně trpělivosti, času a chuti do tréninku. Věřím, že to, co se naučily, nepustí k vodě a brzy se třeba na nějakém blogu nebo při jiných příležitostech pokocháme jejich výtvory ozdobenými volným quiltováním..


 


Hezký večer
Jana

Žádné komentáře:

Okomentovat