Translate

čtvrtek 4. dubna 2019

Kabelka a hedvábná šála z občasníku

A je tu další příspěvek, ve kterém vám povím více o dalších výrobcích z Janina občasníku, jaro 2019, tzn. o výrobcích, které si můžete podle tohoto e-časopisu samy vyrobit.

Dnes jsem spojila dva výrobky dohromady, protože mi k sobě pěkně ladí. Jedná se o kabelku - psaníčko a hedvábnou šálu.



Kabelka je šitá z textilní broušené kůže ve dvou barvách. Základem je hnědá a vzor je vytvořený z tyrkysové. Jak nákres vzoru tak i návod na vytvoření celé kabelky najdete samozřejmě se všemi potřebnými fotografiemi v občasníku.
Ke kabelce je přidělané poutko s karabinkou, abyste ji nemusely stále nosit v ruce a mohly si ji pověsit na zápěstí. Poutko je ušité tak, abyste nemusely rafinovaně zakrývat šev v místě, kde je poutko spojené dokola. Spoj je provedený bez viditelného přechodu.


A také jsem si pěkně vyhrála s vnitřkem. Na fotce to bohužel není moc dobře vidět, ale uvnitř jsou dvě otevřené kapsičky, jedna na zip a vše je dotvořeno proužky v kontrastní barvě. Prostě musí být hezká nejen zvenku, ale i zevnitř.


Ať už zvolíte barevnost kabelky jakoukoliv, určitě k ní budete potřebovat nějaký doplněk ve vhodné barvě. A právě proto jsem do občasníku přidala i návod, jak si nabarvit hedvábnou šálu. Jedná se o zcela jednoduché barvení, které si můžete udělat doma v kuchyni a za 20 minut máte hotovo. Pak už jen počkáte, až šála uschne.
V návodu najdete postup na barvení a pro ty, kdo to neznají, také postup, jak si šálu navrapovat.
Velkou výhodou způsobu barvení, který používám, je, že není nutná žádná další fixace (žehlením, párou), protože se jedná o barvení reaktivními barvami. A navíc si, na rozdíl od zažehlovacích barev, ponechává takto barvené hedvábí své úžasné vlastnosti a jemnost. Nedochází k žádné změně kvality.



 A ještě přidávám fotku dalších šál, které jsou barvené stejnými barvami. Abyste viděly, že si můžete nabarvit šálu opravdu podle svých představ ve vaší oblíbené barevnosti.


Krásný den všem
Jana

Žádné komentáře:

Okomentovat