Translate

čtvrtek 6. října 2016

Quiltovaný běhoun

Dnes jsem dokončila quiltovaný běhoun, který vidíte na fotkách. Píšu dnes, i když jsem od rána na stroj nesáhla, protože jsem s ním skončila o půl druhé v noci. Mohla jsem si to nechat na ráno, ale znáte to. Někdy se stane, že chcete práci za každou cenu dokončit, a pak je celkem nepodstatné, kolik je hodin. Však jsem také odcházela spát velmi spokojená, takže jsem ani usnout nemohla :). 

Barevnost není pro mě úplně obvyklá. Za základ jsem vzala bílou bavlnu, kterou jsem prošila béžovou nití Triana. Aby plocha nebyla příliš prázdná a příliš bílá, vyplnila jsem prostor mezi peřím hustým vzorem, díky němuž získala látka více béžový nádech. Béžovou jsem doplnila ještě na lemu - na ten jsem vzala jeden FQ ze svých starých zásob od French General. Objednala jsem si tenkrát celý balíček FQ (pro nepatchworkářky je FQ kus látky o velikosti cca 55 x 46 cm) a v něm byla i tato béžovka, kterou jsem na nic nevyužila. Takže teď přišel její čas. Pokud se vám líbí lemování, ale nevíte jak na to, podívejte se sem na návod. Přesně tímto způsobem jsem dělala i tento lem. Lemy je samozřejmě možné dělat různými způsoby, ale jak vidíte, tak na tento typ lemování vám bude stačit i menší kus látky, který třeba jinde nevyužijete (třetina FQ mi ještě zůstala). 


A pokud by vás zajímalo volné quiltování, nabídku kurzů volného quiltování i se všemi potřebnými informacemi najdete nahoře na stránce pod tlačítkem kurzy. A pokud byste měli zájem, aby kurz proběhl někde blíž u vás a víte o nějakém vhodném prostoru, napište a můžeme zkusit vypsat kurz v nějakém dalším městě. V Českých Budějovicích i v Plzni bylo moc fajn a to nemluvím o Pardubicích. Tam v listopadu zavítám podruhé. 










Hezký den
Jana


11 komentářů:

  1. Vy jste byla v Plzni? To mi uniklo. Škoda. Snad příště. Ráda bych se zúčastnila. Běhoun je nádherný. Mějte se.

    OdpovědětVymazat
  2. Miluše Blažková6. října 2016 v 13:33

    Nádhera ,jinak nelze vyjádřit

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, nádhera, nádhera, nádhera!!!!! Snad budeš ještě někdy v Praze, to bych se přihlásila!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je fakt pecka.....!!!! Moc krásný, obdivuju.....!!!

    D.R.

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Jani nádhera!!! Klasické a pritom aj štýlové, vkusné a ladiace aj v modernom interiéri, no klaniam sa, pani quilterka!!!

    OdpovědětVymazat
  9. To je krásné a elegantní práce, Janičko. (y)

    OdpovědětVymazat
  10. já ani nemám slov... moc moc krásné

    OdpovědětVymazat
  11. Moc krásné, taky bych to chtěla umět.

    OdpovědětVymazat