Translate

pátek 9. prosince 2016

Motýlí

Všude vládne předvánoční atmosféra (nebo alespoň pokusy o ni) a já jsem byla donucena svým dítětem, abych doma také něco vyzdobila. I když jsem měla vánoce vždycky ráda, kupovala jsem všechny možné časopisy, které se zabývaly vánoční výzdobou, vánočními recepty i vánočním tvořením, nějak se v poslední době toto nadšení u mě vytrácí. Mám takový pocit, že ho vlastně udržuje už jen moje dcera, která je ještě ze všeho natěšená. Díky ní jsme tedy v průběhu tohoto týdne vytáhly ze skříně vánoční dekoraci a vyzdobily si dům. Začátek adventu jsem opravdu nestihla, protože mi připadalo, že v letošním roce přišel nějak moc brzy, a já jsem na něj ještě nebyla psychicky připravená. No a teď jsem zjistila, že díky vánoční výzdobě a rozsvíceným svíčkám na mě vánoční atmosféra přece jen trochu dopadla. 

Po tomto úvodu by se dal nejspíš očekávat nějaký vánoční výtvor, opak je však pravdou. Chtěla jsem tím vlastně říci, že i když přicházející vánoce už trochu cítím, tak to vůbec nemá vliv na to, co tvořím. Letos mě vánoční tvoření úplně minulo a spíš to vypadá, že jsem se přesunula rovnou do jara.

Myšlenku na sedák a polštář s motýlími aplikacemi jsem v hlavě nosila už delší dobu, stejně tak barevnost a nabarvené látky mi také už ležely nějakou dobu ve skříni. Stále jsem ale neměla toho správného motýla na aplikaci. Díky dece s motýlky, kterou jste ještě neviděli, ale snad brzy uvidíte, jsem si vytvořila motýla, kterého jsem mohla krásně využít i na polštář a sedák. Na polštář jsem původně plánovala tři stejné motýly vedle sebe, ale ve výsledku to dopadlo tak, jak vidíte na fotkách. Přišlo mi to takto živější. 

Velikost polštáře je u mě neobvyklá, má cca 55 x 30 cm. Sedák má v průměru cca 35 cm a je vysoký cca 15 cm.  A vše je samozřejmě zdobené volným quiltováním. 
Sedák má stejnou velikost jako ten, na který u mě můžete zakoupit návod. Vidíte, že možnosti, jak využít plochu sedáku, jsou neomezené. Z horní strany je motýl, ze spodní strany najdete pouze quiltování. Tam mi už aplikace připadala zbytečná. 











Přeji hezký večer i hezký předvánoční čas.
Jana

1 komentář: