Translate

sobota 31. prosince 2016

Pouzdro

Jako každý rok jsem se i tentokrát optala své neteře a svých synovců, co by si přáli k vánocům. Co si přáli synovci, není pro účely tohoto blogu až tak zajímavé. Neteř si ovšem přála pouzdro a moc se jí líbila barevná kombinace i prošívání na tomto sedáku, takže prý něco takového.

Nebyla bych to já, abych si situaci nezkomplikovala. Místo osvědčených střihů, které jsem již několikrát použila a které by byly hotové "raz dva" (ty uvozovky jsou zde proto, že nic z toho ve skutečnosti raz dva ušité není, ale všechno dá spoustu práce), jsem jí nakreslila nový, který se jí zalíbil a tak jsem si přidělala o starost navíc. Musela jsem tedy nakreslit střih, ušít prototyp, abych věděla, že vše sedí, a pak jsem se teprve mohla pustit do práce na požadovaném pouzdře.

Střih se myslím celkem zadařil, prošívání také, jen jsem při závěrečném zpevňování v okolí zipu zalomila jehlu, pokazila stroj, a tak si budu muset od šití na chvíli odpočinout. Nebojte se ale, ještě mám v zásobě pár věcí do blogu, takže úplně strádat nebudete.

Pouzdro jsem naštěstí došila, jen jsem už nezvládla začistit vnitřní švy, tak mě čeká ruční přišívání šikmého proužku. Mám na to ještě Silvestr a Nový rok, tak to určitě zvládnu.

A co budu dělat v nucené šicí pauze? Vidím to na barvení látek, přidání dalších barev do vzorníku, které už na mě nějakou dobu čekají a snad už dojde i na ten e-book o barvení látek, který jsem pár lidem avizovala. Práce je dost a tak je možné tento čas využít na věci, ke kterým se jinak kvůli šití (nebo spíš quiltování) nedostanu. Také bych ráda připravila další kurz volného quiltování, kde bychom se posunuly od úplného začátku kousek dál, ráda bych zkusila linoryt a tisk na látku, začala se učit pracovat s vektorovou grafikou a další a další věci. Jak vidíte, ani bez šicího stroje se rozhodně nudit nebudu.

A tady je pár fotek, v tomto roce již poslední.







A zde je fotka spodní strany pouzdra.


Všem, kde sledujete můj blog, děkuji za pozornost a doufám, že pro vás je alespoň trochu inspirací a že zde občas najdete něco, co vám ve vašem tvoření pomůže nebo třeba otevře nové obzory.
Přeji vám krásný nový rok a těším se na další setkávání ať zde, na Facebooku nebo živě na kurzech.
Jana


5 komentářů:

  1. Jani, opět krásná práce. Barvičky i střih krááása. Děkuji ti za nádherné inspirace po celý letošní rok. I tobě přeju hodně úspěchů a spokojenosti v roce příštím. Těším se na další originální projekty. VeronikA

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, krásné pouzdro - tvar, prošití!!! Ráda všechno u tebe sleduji, takže za mě plní blog svou funkci na 100%! Přeji ti zdraví a ať se ti v novém roce stále daří a máš spoustu nápadů a tvůrčí chuti!!! Jen ještě - prosím, co máš za výztuhy v této taštičce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Zvenku jsou normálně tři vrstvy - to používám na quiltování vždycky (top, výplň - zde termolín 180 g/m2, spodní slabá bavlna) a podšívka je podložená ronofixem. Tuším 150 g/m2. Beru myslím vždycky ten nejsilnější.

      Vymazat