Translate

středa 15. března 2017

Prague Patchwork Meeting 2017 a já

V letošním roce jsem se rozhodla, že se konečně zúčastním výstavy Prague Patchwork Meeting. Kdo neví, o co se jedná, může nakouknout sem, jinak ve zkratce řečeno, je to velká výstavy patchworku a quiltu, která se koná každým rokem na jaře v Praze. Jedná se o největší akci tohoto typu u nás a někde jsem četla, že snad i ve střední a východní Evropě. Trvá přibližně dva a půl dne a rozhodně stojí za to ji navštívit.

Už několikrát jsem nad účastí přemýšlela, ale nikdy to nějak nevyšlo. Nejdřív jsem si možná nepřipadala dost dobrá, pak jsem zase prošvihla termín, no a letos se všechno sešlo tak, že jsem termín nezmeškala a quilt ušila včas.

Kdo sledujete můj blog, tak vám musí být jasné, že má účast se bude nejspíš týkat soutěže volné tvorby, art quiltu. A máte pravdu. I když jsem přemýšlela také nad účastí v tradičním patchworku (letos na téma Křivky), tuto oblast jsem nakonec vzdala. Ne že bych nedokázala vymyslet něco zajímavého, problém by byl s ušitím. Jakmile mám šít moc klasického patchworku, který mi dle mého pocitu nedává až tolik svobody, ztrácím chuť. Proto jsem nakonec tuto soutěž zavrhla a přihlásila jsem se jen do volné tvorby, jejímž tématem jsou v letošním roce "Struktury".

Nebudu dávat fotku celého quiltu, ukážu vám jen kousek, aby byl pro návštěvníky výstavy alespoň trochu překvapením. Jako vždy jsem zvolila ručně barvené látky, které jsem doplnila volným quiltováním a aplikací. Název quiltu je Korál.


Při jeho vytváření jsem cítila velkou radost, ale když byl hotový, přišly pochybnosti. Pochybnosti jsem překonala, nebo alespoň zastrčila někam do kouta a quilt na výstavu odeslala. Teď už můžu jen doufat, že si neuříznu ostudu. Pokud se na výstavu chystáte, třeba se u něj v sobotu potkáme. :)

Hezký večer
Jana

10 komentářů:

  1. Už tahle malá fotka dává tušit velkou krásu! Těším se moc na sobotu, až quilt uvidím na vlastní oči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Jsem na něj také zvědavá, jak tam bude vypadat.

      Vymazat
  2. Jani jak známe tvé práce tak se žádné ostudy obávat nemusíš. Držím palce.
    Ala

    OdpovědětVymazat
  3. Na výstave vidieť nebudem, ale verím, že čo najskôr ukážeš svoje dielko i tu na fotkach. Jani, tvoje práce majú rukopis, nepochybuj o sebe a buď na seba hrdá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Beru ty pochybnosti jako "umělcova muka" a říkám si, že je lepší pochybovat, než být přehnaně sebevědomá.

      Vymazat
  4. Aj ja sa chystám na výstavu s jednou dekou,
    no po zhliadnutí vášho
    "kúsku" rozmýšĺam, či idem na to správne miesto.
    Laťku ste nasadila poriadne vysoko. Nádhera; rada by
    som sa ničomu od vás priučila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíte, a já zase přemýšlím, jestli je to na výstavu dost dobré :-). Asi je potřeba nehodnotit, nesrovnávat a zkusit to. Pokud byste měla zájem o setkání a učení, můžete se kouknout do sekce kurzy.

      Vymazat
  5. Krásný den Jani,
    už jen ten výřez je krásný. Jsem zvědavá až zveřejníš celek. Doufám, že jsi na výstavě zabodovala. Těším se na další díla z tvé dílny. Měj se krásně. VeronikA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ale výstava teprve bude. První víkend v dubnu.

      Vymazat