Translate

neděle 10. června 2018

Barevné kamení

Velmi mě oslovil vzor, který jsem si pro sebe nazvala kamením. Tento vzor můžete šít jednoduše s jednou linkou - jsou to vlastně šišaté bublinky, nebo ho můžete šít se spoustou a spoustou linek, kterými vyplníte prázdný prostor mezi jednotlivými kamínky. A nebyla bych to já, abych si nevybrala tu složitější variantu. Nevím, čím to je, že mě téměř vždy zaujme nejvíc to, co je nejpracnější. Takže vzor je sice jednoduchý, ale vyplňování prázdného prostoru je záležitost na nějakou tu hodinku práce. A pokud byste ho chtěli využít na něco většího, než je kosmetická taštička, tak si k tomu samozřejmě další hodiny připočtěte. Ale na druhou stranu je to zase vzor efektní. Krásně si můžete pohrát s barevností. Jak látky, tak nitě. A i kdybyste pracovali se stále stejnou látkou, tak různými barvami nití dosáhnete pokaždé jiného dojmu. I když jsem už tento vzor v několika barevných variantách použila - zde a zde, stále se k němu ráda vracím, protože barevné variace jsou nekonečné. A mě asi nikdy nepřestane bavit kombinovat různé barvy a těšit se, co z vznikne.  Takže zde jsou další čtyři kombinace.




 







Hezký večer
Jana

2 komentáře:

  1. Kameny, to bylo to první, co mě učila Radka Sedláčková, když mě zaučovala na auroře. Vlastně ani nevím, proč se snažím o bubliny, když kameny jsou mi bližší. A quiltovala jsem jimi svou úplně první deku z lásky. Takže děkuju za připomenutí; i když teda mohlo mě to trknout dřív. :)
    Kameny v Tvém podání jsou dokonalé, Janičko, to husté obšití je výborný nápad. Snad bych jen pro začátečnice podotknula, že kameny jsou vzor, který poměrně dost stahují látku. Na malé ploše pro taštičku to samozřejmě vůbec nevadí, ale pokud by chtěl někdo kameny prošít jen část deky, musí počítat s tím, že zbytek deky bude musí prošít hodně hustě, aby neměl deku nehezky zvlněnou.

    OdpovědětVymazat