Translate

úterý 16. dubna 2019

Zase jsem si hrála s barvami

Už dlouho jsem nebarvila a na posledním kurzu barvení látek jsem už cítila úplné nutkání zase barvit a dělat nové pokusy. Když barvím látku, kterou potřebuju k nějakému konkrétnímu výrobku, tak to za hraní nepovažuju. Ale když zkouším nové barevné kombinace, když nevím, co z toho vyleze a napjatě očekávám výsledek, to mě baví. To ve mě stále vyvolává takovou tu dětskou radost.
A včera jsem se rozhodla, že si budu hrát s hnědou barvou.


Výsledkem je spousta tónů hnědé a překvapivě i některé další odstíny, jako třeba šedá.
Jestli se vám zdá, že je jich hodně, tak vás ujišťuji, že jsem zdaleka nevyčerpala všechny možnosti. Nebo lépe řečeno, využila jsem jen některé možnosti. Z každé barvy, kterou vidíte na fotce bych třeba mohla udělat několik stupňů světlejších odstínů. Anebo míchat další. Buď z hnědých, nebo z primárních barev (červená, žlutá, modrá). Jak stále říkám, možnosti jsou nekonečné a člověk by mohl barvit další a další odstíny a nikdy by se nemusel opakovat. Já jich mám zatím jen kolem tří set.

Jestli máte chuť se tuto techniku barvení naučit podívejte se pod záložku Kurzy. Najdete tam momentálně tři vypsané kurzy barvení látek - v Nedvědici, v Praze (nebo skoro tam) a v Zahrádkách u Jindřichova Hradce.




A zde jsou kousky, které jsem barvila pro konkrétní účely - budou to zadní strany quiltovaných polštářů.

Hezký den
Jana

1 komentář:

  1. Wau !!!!!!! To sú moje farby, nádhera !!! Hlavne na tých dvoch stredných fotografiách. Ani neviem pomenovať tie odtiene...

    OdpovědětVymazat