Translate

pátek 10. května 2019

Video - jednoduchý vzor pro vyplnění plochy z občasníku

V občasníku jaro 2019 jsem vám slíbila, že budu postupně uveřejňovat videa se vzory volného quiltování, které jsem v občasníku použila. Svůj slib plním a přicházím s dalším videem.
Vzor je jednoduchý, ale přitom vypadá moc dobře (samozřejmě podle mého názoru, jak jinak).
Nechci po vás kreslení žádných rastrů, nejde zde o dokonalou přesnost. Jen se snažte dodržovat přiměřeně stejnou (podobnou) vzdálenost mezi jednotlivými linkami. Vlnovky veďte tak, jak se vám to bude dařit, vůbec nejde o to, aby byla jedna jako druhá. Naopak. Různými tvary dosáhnete různých efektů. Důležité je se s tím prostě nepárat. Jediné, co po vás budu chtít, je rovnoměrné vedení látky, aby vlnovky byly plynulé a nevznikaly vám tam nevzhledné odskoky. A jako vždy platí, že když použijete nit v barvě podkladu, tak bude výsledek vypadat mnohem lépe. Platí to samozřejmě pro případy, že vám to pod rukou ještě občas utíká. Pro ty, co již mají ruku jistou a látka dělá to, co chtějí, nikoliv naopak, je pak výběr barev jen na jejich osobním vkusu, protože výsledek bude hezký v každém případě.

Jedná se o tento vzor.


A zde je detail běhounu, na který jsem vzor využila. Článek s fotkami běhounu i k němu pasujícímu prostírání najdete zde.


A zde už je slibované video


Krásný den všem
Jana

1 komentář: