Translate

pátek 11. prosince 2020

Janin občasník, podzim - zima 2020

 Trvalo to více jak rok, ale je to tu. Nové číslo mého občasníku. Poslední číslo bylo loňské vánoční, a i když občasník vychází v období vánoc, tentokrát v něm nic vánočního nenajdete. Jen malý střípek zimy, jinak všechny výrobky můžete tvořit, ať je jakékoliv roční období. 


Tento občasník si můžete zakoupit zde




Co v občasníku najdete? 

Na titulní straně vidíte běhoun, na který zpracujete zbytky látek. 



Kuchyň si můžete vyzdobit chňapkami zdobenými aplikacemi. 




Rozhodla jsem se také, že se s vámi podělím o postup výroby taštičky s pevným dnem, na kterou jste se mě ptali a zkoumali, jak to asi dělám. A současně si ji ozdobíte aplikacemi. 




Opět se budeme věnovat barvení látek. Podotýkám, že je to opravdu velmi jednoduchý způsob, a proto se nemusíte bát, že byste to nezvládli. 


Z nabarvených látek si ušijeme polštář. 



Vyzkoušíme si kombinaci volného quiltování a zase jiného způsobu použití barev na ještě jednom běhounu. 


Znovu vytáhneme zbytky látek a ušijeme si středový ubrousek. 


Vyzkoušíme aplikace trochu jiným způsobem, než se šijí obvykle a navíc si na ně sami nabarvíme látku. Ale barvit samozřejmě nemusíte, můžete vzít i látky, které máte doma. 


A protože jsme ještě dostatečně nevyužili nabarvené látky, tak si z jedné z nich ušijeme kabelku. Jednoduchou, s čistými liniemi, ale vyztuženou, s klasickým kabelkovým zipem, kapsičkami, zpevněným dnem, které ovšem z venku nevidíte a dlouhými uchy přes rameno. 



Podotýkám, že občasník je e-časopis, tzn. dostanete jej v elektronické podobě. Tam, kde je to potřebné, najdete ve velikosti 1 : 1 šablony a střihy, prostě vše, co potřebujete k úspěšnému provedení všech výrobků. 

Toto číslo má celkem 80 stran, takže je celkem rozsáhlé a je jako vždy plné fotografií s postupem, abyste vše snadno pochopili a mohli si vše ušít. 

Toto číslo občasníku si můžete zakoupit zde.

A pokud jste se s mým e-časopisem ještě nesetkali, pak ostatní čísla, která dosud vyšla, najdete zde

Za celým časopisem je velké množství práce a byla bych vám velice vděčná, samozřejmě pokud jste s ním spokojeni, kdybyste informaci o jeho existenci posunuli dále, aby se dostal více do povědomí lidí, kteří se zabývají šitím patchworku a podobných věcí. Děkuji. 

Přeji všem krásné tvoření a teď už mi zbývá jen věřit, že budete s obsahem občasníku spokojeni a bude pro vás přínosem. 

Krásný den všem
Jana


Žádné komentáře:

Okomentovat