Translate

neděle 9. března 2014

Černá a bílá

Někdy je těch barev i na mě trochu moc a pak přijde chuť udělat něco jednoduchého. Teda barevně jednoduchého. Protože co jsem si vymyslela tentokrát, opět nic jednoduchého není.

Vzala jsem pouze bílou a černou barvu a z nich vytvořila dva vzory. Šachovnici a chevron. Oba vzory sice nějaký čas zaberou, ale není to tak hrozné. Jenže jak už mě znáte, nestačí mi pouze sešít látky a vytvořit z nich vzor. Teprve v okamžiku, kdy mám sešitý top, sestehovaný s vatelínem a spodní bavlnou, teprve tehdy pro mě začíná to pravé dobrodružství. Nastupuje základní otázka - jak to budu prošívat? Pro někoho možná nepochopitelné, ale já už se prostě nedokážu spokojit s patchworkem bez pořádného prošívání. A víc a víc mě láká komponovat do díla prošívání jako samostatný prvek, který tvoří další vzor. A tak tomu bylo i teď.  Teprve prošívání nasadilo celé mé práci korunu a vykouzlilo mi spokojený úsměv na tváři. Třeba i vás výsledek potěší a inspiruje.












Děkuji za návštěvu přeji všem hezký večer.
Jana

3 komentáře:

  1. Opět bez dechu zírám. Už jen volba černobílé kombinace je náročná na zpracování (každá chyba je víc vidět), ale to prošívání - to snad ani není možné, že je to možné takto ušít. Velmi to obdivuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Ach Jani, ten chevron má naozaj špičkové prešívanie !!! si v tomto jednička !!!

    OdpovědětVymazat