Translate

středa 18. června 2014

Opět trocha Francie

Před nějakou dobou mi zavolala paní, že našla na mém blogu sedáky z látek French General, že se jí moc líbí a že by je chtěla taky.
Nakonec z toho nebyly jen sedáky, ale také čtyři obrázky, velký ubrus a běhoun na stůl.

Já osobně jsem měla největší radost z obrázků, protože to pro mě bylo zase něco nového. Už jsem sice měla v hlavě delší dobu představu, že bych udělala obrázky z látek s prošíváním, ale tato objednávka mě popostrčila a přiměla vymyslet, jak na to. Látky na obrázky jsme vybraly z kolekce Lumiere de Noel od French General, kterou jsem měla schovanou už nějakou dobu pro sebe. Tak už ji nemám. A musím přiznat, že to bylo poprvé, kdy jsem hotové dílko pouštěla tak neochotně. Zjistila jsem , že ačkoliv jsem měla tuto kolekci naplánovanou do ložnice na přehoz a polštáře, tak se mi obrázky skvěle hodily do obýváku. Ale nevadí, alespoň  mám důvod udělat další, i když budou z jiných látek. Myslím, že tyto konkrétní látky už jsou z obchodů dávno pryč.

Sedáky jsou ušité na míru na židle zákaznice, jsou oboustranné  - na jedné straně je tmavší červená látka a na druhé straně je ta světlejší. Když pokecáte jednu stranu, prostě je jen otočíte na druhou a jedete vesele dál. A potahy jsou samozřejmě na zapínání na zip, aby se daly vyprat. Výplň tvoří molitan říznutý na míru.

Ubrus je dlouhý přes dva metry a domlouvaly jsme se na vsadce uprostřed, protože šířka 110 cm, kterou mají dovozové látky, by na šířku ubrusu nestačila. Na vsadku mi stačil jeden yard světlé látky. Nechtěla jsem ji ale jen tak sešívat, protože by se mi  to nelíbilo. Tak jsem vymyslela proužky červené látky, tím vzniklo takové "propojení" obou tmavších stran a vhodně se schovala nutnost prostřední kus látky na dvou místech sešít.. Ale myslím, že se povedlo a vypadá to hezky.












Hezký den všem.
Jana

5 komentářů:

  1. fíha, máš za sebou poriadny kus krásnej práce ... to Tvoje prešívanie je úchvatné !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, moc děkuji. Byla to docela fuška, ale výsledek stál za to. Měla jsem z toho velkou radost.

    OdpovědětVymazat
  3. ... tie podsedáky sú rozprávkovo dokonalé ... nemám slov Dáša

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, krásne tvorenie. Podsedáky sú vymakané, asi by sa mi do nich nechcelo.

    OdpovědětVymazat