Translate

čtvrtek 5. ledna 2017

Polštář do sady

Před časem jsem zde na blogu uveřejňovala fotky běhounu, který byl určen pro mou maminku. Článek najdete zde. V době, kdy jsem článek uveřejňovala, moje maminka ještě nevěděla, že je běhoun určený pro ni. A moc mě potěšilo, že z běhounu, i když ho viděla jen na fotkách, byla nadšená a prohlásila, že ho chce. Když jsem jí pak řekla, že je skutečně pro ni, tak byla velmi překvapená. Moje maminka je vůbec vděčný příjemce mých výtvorů. Má jich dokonce více než moje dcera a váží si jich natolik, že třeba o polštáře se nemůžeme ani opírat, abychom je nepoškodili :). 

Když se jí běhoun tolik líbil, tak jsme společně naznaly, že by to chtělo ještě polštáře. Aby k sobě všechno pěkně ladilo. Jestliže se ale podíváte sem, kde vidíte doplňky, které už maminka ode mě v obývacím pokoji má, tak zjistíte, že ve skutečnosti běhoun ladí i s nimi. Takto jsem ale měla postaráno o vánoční dárek. Naštěstí jsem zvládla v tomto stylu jen jeden povlak na polštář. Proč naštěstí? Protože jsme zjistily, že je opravdu hodně světlý, a že kdyby takové byly všechny, nemohli bychom se o ně opírat už vůbec. V plánu je tedy náhradní řešení - dva obdélníkové povlaky v béžové barvě, kterou vidíte na zadní straně polštáře a na lemu, a k tomu bílé prošívání. Sama jsem zvědavá, jak to bude vypadat a už se na tu práci moc těším. Dokonce jsem dostala zprávu, že mám opravený šicí stroj, který se mi mezi svátky porouchal a že oprava byla podstatně méně náročná (pro mě to znamená méně finanční náročnosti), než jak to původně vypadalo. Měla jsem trochu obavy, protože mám šicí stroj Pfaff, který ještě patří do skupiny těch dobrých, jenže od doby, kdy jsem ho kupovala, se situace na trhu změnila. Firma Pfaff už nemá zastoupení v České republice, a pokud by prý bylo nutné měnit některé díly stroje a ty už nebyly v zásobách bývalého zástupce Pfaffu, tak by bylo nutné žádat o náhradní díly do Milána. Už jsem si představovala, jak budu nejméně měsíc bez stroje a hledala jsem pro tento čas náplň. Což o to, plánů bylo a je dost, ale ještě jsem je nestačila ani rozjet a stroj budu mít doma. 

Nyní tedy fotky jednoho polštáře a časem k němu snad přibudou dva další obdélníkové v inverzní barevnosti. A protože budou obdélníkové, tak na nich nebude tento středový motiv, ale spíš prošívání typu, jako je na běhounu. Anebo to třeba bude úplně jinak :). To se všechno uvidí, až je budu tvořit. 







Zde vidíte polštář společně s běhounem. A pokud vás zaujal adventní věnec, tak ten je taky látkový, vlastnoručně vyrobený. Kdybyste si chtěli takový věnec pro příští Vánoce vyrobit, tak stručný popis najdete zde. Jsou tam sice především věnce na pověšení, ale stačí zapíchnout stojany na svíčky, místo věšení na zeď ho postavit na stůl, a rázem je na světě adventní věnec, který je trvanlivý a nepadá z něj jehličí. Větvičky na provonění bytu si dávám do vázy s vodou, ve které mi na rozdíl od větviček na adventním věnci vydrží dlouho a nemusím je všude sbírat.



Hezký večer
Jana

4 komentáře: