Translate

neděle 14. září 2014

Jedna neopakovatelná kabelka

Prázdniny jsou za námi, začátek školního roku také, tak zase zbývá více času i na psaní blogu, který jsem poslední měsíc zanedbávala. Ale věnovala jsem se zase jiným věcem. Týden jsem strávila s dcerou v Bílých Karpatech ve Vápenicích, kousek od Starého Hrozenkova. Určitě doporučuji, je tam prostě nádherně. Skvostné výhledy do různých údolí - jedno krásnější než druhé, procházky v lesích, sbírání hub nebo třeba výlet do nedalekého Trenčína. I když počasí nebylo úplně ideální, moc se mi tam líbilo.

Další dva týdny jsem strávila péčí o domácnost, kterou jsem poslední dobou také trochu zanedbávala a začátek září s sebou jako každý rok nese vyrovnávání se se školní docházkou, i když do školy už dávno nechodím. Zato moje dcera ano a nejčastější prohlášení první dva týdny bylo "já nechci vstávat!". Teď si už snad obě pomalu zvykáme a zajíždíme se do klasického režimu ve školním roce. Však to mnohé z vás znáte.

A teď už ke kabelce avizované v nadpisu. Sice už vznikla v létě, ale nestihla jsem ji ukázat. Tak to udělám teď. Jedná se o další z řady mých ručně barvených a prošívaných kabelek. A proč je neopakovatelná? Protože žádná taková už znovu nevznikne. Možná bude mít stejné barvy (spíš ale ne, protože si přesně nepamatuju, jaké jsem na ni použila), možná bude mít stejný typ prošívání, ale i tak bude pokaždé jiná. To je právě kouzlo ručního barvení a prošívání, že se nikdy nedá nic dokonale zopakovat. Na to jsou linky v továrnách. Tam produkované zboží ať si ale užijí ti, kteří chtějí potkávat na ulici stále to stejné, kteří nechtějí vybočovat a raději touží zapadnout v davu. Já tvořím pro ty, co chtějí originály. Něco neobvyklého, neopakovatelného, jedinečného. Pro ty, kdo dokáží ocenit ruční práci a jedinečnost nápadu i výsledného výrobku. A tady už jsou fotky.





Kabelka je zamozřejmě na zip.


A uvnitř jsou tři kapsy. Na jedné straně dvojkapsa a na druhé straně pak kapsa na zip.


Jak vnější tak vnitřní látka je ručně barvená reakviními barvami Procion MX Dye. Vnější strana je podložena vatelínem a podšívka pak ronarem. Zjistila jsem, že se mi ronar do kabelky líbí víc, protože více drží tvar. A dno je ještě vyztuženo baleárem, což je asi nejpevnější výztuha na trhu. To proto, aby drželo tvar a neprolamovalo se, když do kabelky člověk něco dá. Nemám to ráda, proto všechny moje kabelky mají pevně vyztužené dno.
Kdyste po této kabelce toužily, najdete ji zde.

Přeji hezký zbytek neděle.
Jana

3 komentáře:

  1. Jani, ta je fakt parádní! Sis pěkně vyhrála!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná je. Obdivuji tvoje kouzlení s barvami a pak to nádherné prošití a celkové vypracování kabelky.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuju. Já si právě s barvami hraju moc ráda a prošívání to všechno krásně doplní.

    OdpovědětVymazat