Translate

úterý 24. února 2015

Žlutočervená

Zase mi to nedalo a pustila jsem se do dalších taštiček. Je to pro mě takový odpočinek mezi polštáři, sedáky nebo jinými náročnějšími věcmi. U taštičky vidím výsledek relativně rychle a věc je hotová během několika hodin. Ano, nezdá se to, ale díky quiltování se délka výroby výrazně prodlužuje. Zatímco ušít jednoduchou taštičku z hotové látky zabere chvíli, u mě přidejte ještě čas strávený barvením a hlavně quiltováním. Ale stejně mám na celém procesu nejraději okamžik, kdy vyberu látku, nitě, vzor a pustím se do quiltování. Pod rukama se mi objevují kolečka, spirály či cokoliv jiného, míchají se barvy nitě s barvou podkladu a já teprve v ten moment vidím, jak to celé vypadá. I když si všechno krásně naplánuju, stejně mě výsledek často překvapí a z pod rukou vyjde něco, co jsem ani naplánovat nedokázala.

Stejně tak to bylo i u této taštičky, na které se mísí červená se žlutou a oranžovou barvou, žlutooranžová nit, bublinky a spirály.
Její velikost je 19 cm šířka, 14,5 cm výška.
Kvůli prošívání podkládám přední stranu vatelínem a bavlnou, ale i kdybych neprošívala, určitě bych ji podložila, aby byla taštička pěkně pevná. Podšívka je pak podlepená ronofixem. 







Přeji všem krásný den.
Jana

4 komentáře:

  1. Je nádherná Jani, krásné prošití:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná - barvy i prošití - úplně nabíjí pozitivní energií.

    OdpovědětVymazat
  3. To plynulé přecházení quiltovaného vzoru zároveň s podkladovou barvou je opravdu působivé.

    OdpovědětVymazat