Translate

čtvrtek 23. dubna 2015

V japonském stylu

Jak už jsem tu kdysi psala, jsem na Fleru členkou klubu Růžový panter znovu na stopě a v rámci tohoto klubu se pořádají různé tématické soutěže a fotosoutěže. Tentokrát jsme soutěžili na téma Japonsko. Nejednalo se pouze o fotografii výrobku. Úkolem je vyrobit na toto téma novou věc. Podmínkou bylo, že výrobek nebo pozadí musí obsahovat červenou barvu.

Lámala jsem si hlavu, co udělám, přemýšlela jsem nad textilním obrazem, do kterého bych zapracovala krásnou svatyni Icukušima, jenže mi do toho nešla ta červená barva. Sakura je taky růžová a červená se mi k tomu nelíbila. Nakonec jsem zvolila celkem jednoduché řešení (alespoň proti původním nápadům) a vyrobila jsem dvě prostírky. A pro jistotu celé červené. Volným quiltováním jsem uprostřed vytvořila bílý kruh a celé okolí je pak proquiltované červenou nití. Lem jsem z rubu přišila ručně, protože se mi nelíbila představa, že z přední strany bude viditelný šev.

Kdybyste se chtěli podívat i na ostatní výrobky na téma Japonsko, najdete je zde.

A tady je už pár fotek.




 

Hezký večer
Jana

5 komentářů:

  1. To prošívání je tak úžasně droboučké, to musela být piplačka. Ale výsledek je nádherný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Je droboučké, aby se plocha hodně zaplnila a byl viditelný tvar kruhu. Piplačka to trochu je, ale jak to člověk dostane do ruky, tak to jde docela rychle :)

      Vymazat
  2. To je opravdu nádherné. Dokonalost :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Práce je nádherná.
    Všechny Vaše práce jsou opravdu mistrovské.

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle se mi moc líbí. Čistota stylu, klobouk dolů.

    OdpovědětVymazat