Translate

pátek 16. října 2015

Kulaté podsedáky na křesílka Thonet

Už jsem našila celkem dost sedáků -  naštěstí ale stále ne tolik, abych měla pocit, že se jedná o tovární výrobu - a stále je co inovovat. Před pár týdny jsem obdržela požadavek na ušití dvou kulatých sedáků na křesílka Thonet. Bylo jasné, že nemůžou být udělané stejně, jako sedáky na zem, že jako výplň nebudou sloužit ani EPS kuličky, ani pohankové slupky.. Takže tvar zůstal stejný, výška se zmenšila a výplň je úplně jiná.
Na podsedáky na židli se mi jako výplň osvědčil  molitan o tloušťce 5 cm. Je to taková přiměřená tloušťka. Není ani moc tenký, který pod zadkem téměř necítíte, ani moc tlustý na to, abyste seděli nepřiměřeně vysoko. Jako tradičně jsem poprosila tatínka (ještě že ho mám!), aby mi nařezal z molitanu kruhy o příslušné velikosti a poté jsem ušila obal stejně jako na sedák na zem, jen s výškou 5 cm. Látky jsou opět ručně barvené, jinak už to snad ani neumím :).
Už jsem dostala i zprávu, že podsedáky na křesílka pěkně pasují a vše je v pořádku, tak mám radost. Co si budeme povídat, objednávání přes internet a podle fotek je vždycky složitější, protože si nemůžete věc osahat, nevidíte ji naživo a navíc můžou podle nastavení obrazovky klamat barvy. Proto pokaždé čekám s napětím na zprávu od zákaznika, jestli je vše v pořádku. Zatím vždycky všechno klaplo, tak doufám, že to bude platit i nadále.
A pokud byste si chtěli takový sedák ušít a nevíte jak na něj, i tento typ sedáku lze ušít podle fotonávodu, který si můžete zakoupit zde.


 



Hezký den
Jana

6 komentářů:

  1. Nádhera! Kochám se dokonalým provedením :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den paní Dohnalová, chtěla bych Vám poděkovat za skvěle sepsaný návod na sedáky. Zakoupila jsem si ho od vás po vánocích a od té doby už jsem ušila bez problémů čtyři kusy.Moc pěkně a srozumitelně napsané.

    OdpovědětVymazat
  3. Do toho se rozhodně pustím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dají se ppdsedáky objednat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za pozdní reakci, všimla jsem si komentáře až teď. Ano, dají se objednat.

      Vymazat