Translate

pondělí 7. března 2016

Kolekce z látek French General

Před několika lety jsem si v jednom e-shopu v USA koupila množství látek od French General. Látky této značky se mi moc líbily a měla jsem v plánu z nich ušít doplňky do své ložnice. Velkou deku na dvoulůžko, polštáře a také francouzské rolety na okna. Jak už to tak bývá, realita se dost často liší od našich plánů a přesně to se stalo i v tomto případě. Pár kousků jsem pro sebe využila, ale opravdu jen pár. V ložnici z nich nemám nic, zato mám sedák v obýváku a kanýry na oknech místo závěsů. A ještě si střežím asi 10 metrů tmavě červené látky s béžovým vzorem, ze které budou rolety v obýváku na velké francouzské okno. Zbytek se tak nějak rozkutálel pryč. Nejdřív látky okouzlily některé zákazníky, tak jsem z nich šila zakázky. Třeba zde. Největší část jich ale padla na doplňky pro mou maminku. Nevznikly najednou. Byly to narozeniny, vánoce, svátky  a postupně se mé zásoby ztenčovaly, ale zase rostla spokojenost mé maminky (alespoň doufám), protože se jí v obývacím pokoji objevovali nové věci. Však už bylo potřeba nahradit ty staré, které vznikaly v počátcích mého šití a patchworku a u kterých pro mě byl pojem volné quiltování zcela neznámým pojmem.

Při šití, nebo spíše už ve fázi navrhování, jsem musela vzít v úvahu to, že maminka chce novou sedačku. Ta stávající byla modrá a ačkoliv nová měla být krémová, béžová, prostě světlá, nebylo úplně jisté, že se třeba maminka nerozhodne pro úplně jinou barvu. Proto všechny věci vznikaly v neutrálních světlých tónech s tím, že další, už v barvách, vzniknou poté, co bude jistá barva sedačky a také barva zdí. U sedáků už mi ale světlé neutrální tóny došly a na jednu stranu obou sedáků jsem použila látky s trochou červené, což je pro French General typická kombinace. Říkala jsem si, že se vždycky dají otočit béžovou stranou nahoru a červená nebude vidět. I když mě se právě ta strana s červenou moc líbí.

Takže tady je aktuální sada bytového textilu sestávající z ubrusu, dvou obdélníkových a jednoho čtvercového polštáře a dvou kulatých sedáků na zem, vše ušito z látek French General, a to z jejich několika starších kolekcí, které už nejsou k dostání.












Hezký den
Jana

3 komentáře: