Translate

neděle 22. května 2016

Na poklady

Další z řady taštiček, které mě moc baví vyrábět. Každá může být jiná, na každé můžu uplatnit něco nového, a přitom jsou to menší věci, které jsou celkem rychle hovoté. Kdybych si nevymýšlela spoustu pracných detailů, tak by samozřejmě byly hotové ještě dřív, ale to by mě zase nebavilo.

Tentokrát je to růžová taštička, prošitá bílou bavlněnou nití - mou oblíbenou Trianou, kterou jsem si myslela, že mají v každé galanterii a na kurzech zjišťuji, že už je to téměř nedostatkové zboží.

Na přední stranu jsem využila vzor peří, který jsem prostřihla na bílý podklad a k tomu navíc přidala kamínky Swarovski.

Důvodem proč tato taštička vznikla, bylo další kolo fotosoutěže v klubu Růžový panter na Fleru. Tentokrát jsme dostali za úkol udělat fotku fotografickou technikou High key. Jestli přemýšlíte, co to vlastně je, tak si z toho nic nedělejte. Já jsem to také slyšela poprvé. Ale jak jsem pochopila, nejsou pro tuto techniku vhodné příliš výrazné barvy, spíše pastelové. Musela jsem tedy sáhnout po něčem jiném než obvykle a vybrala jsem si tedy jemnější odstín růžové v kombinaci s bílou. Pak jsem zkoušela různé fotky a nakonec mi jako nejpovedenější fotka splňující zadání připadala tato


Pokud vás zajímá, jak taková fotka vznikla, tak tady je pohled do zákulisí.


Provaz natažený mezi stromy na zahradě, přes něj přehozené záclony, které jsme s maminkou teď o víkendu sundaly a vyměnily za nové, naaranžované tak, aby zezadu prosvítalo sluníčko a vše bylo doslova zalité světlem. Kačenku se mi na vybrané fotce podařilo zachytit s přirozeným výrazem, tak jsem s výsledkem moc spokojená. Tolik k focení a teď už k samotné taštičce. 

Taštička má odšité dno, které je hluboké 5,5 cm. Nahoře je širší - cca 20 cm a směrem dolů se trochu zužuje. Jako vždy u mých taštiček je zpevněná vnější i vnitřní strana, takže je pěkně měkká a přitom si zachovává určitou pevnost a tvar.  





Hezký večer.
Jana

5 komentářů:

  1. Krásný den Jani, opět nádherná taštička. Kačenka už je slečna a na té fotce se ti ji podařilo krásně zachytit. Přeju ti hodně nápadů, které jsou pro nás méně zdatné inspirací. Krásný u nás zatím ještě slunečný den. VeronikA

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, všechno nej k dnešnímu svátku, ať se ti daří ve všem. VeronikA

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuju. Kdybych dnes nedostala přání od ostatních, tak bych si ani nevzpomněla, že mám svátek :).

    OdpovědětVymazat
  4. Taštička na poklady je sama o sobě poklad :-))))) ,kouzelná !!

    OdpovědětVymazat