Translate

pondělí 31. října 2016

Jinan dvoulaločný - prostírání

Vedle černobílého prostírání, které jsem vám ukázala minule, jsem měla v plánu ještě další. Tentokrát s jiným vzorem než s meandry.

Doprostřed jsem si nakreslila list jinanu dvoulaločného (ginkgo biloba), který jsem objela hnědou nití a pak celý prostor dokola vyplnila kolečky a spirálkami. Stejný výplňový vzor jsem použila i na tomto běhounu.

Na prošívání jsem použila bavlněné nitě Triana v hnědé barvě, které používám ráda, když mi nabízejí takovou barvu, kterou zrovna potřebuju.

Velikost prostírání je 21,5 x 21,5 cm a uprostřed je vložený termolín 180 g/m2. A abych nezapomněla, lemování je tmavohnědé, samozřejmě z vlastnoručně barvené látky. Tím se mi podařilo spojit dvě mé nejoblíbenější věci - ruční barvení a volné quiltování.

Nějak dnes nemám psavou náladu, tak se toho ode mě asi víc nedozvíte. Možná je to tou změnou času. Sice se nám včera o hodinu prodloužil den, ale stejně jsem té hodiny nevyužila. Měla jsem pocit, že je nějak navíc a rozhodilo mi to celé vnitřní nastavení. Ale možná je to jen výmluva, možná se mi jen nechtělo nic dělat. :)







Hezký večer
Jana

3 komentáře: