Translate

pondělí 6. února 2017

Volné quiltování - videa (smyčky a kytičky)

Po dlouhé době se mi podařilo spojit vše potřebné k tomu, abych mohla natočit další videa k volnému quiltování. Měla jsem stroj, přístroj k natáčení (i dostatečně velkou kartu), nebyla až taková tma a hlavně jsem měla někoho, kdo by mi video natočil. Moje desetiletá dcera to ještě nezvládá, tak k těmto činnostem využívám svého bratra, kterému ještě touto cestou děkuji za trpělivost.

Díky pozitivní konstelaci vám tedy dnes mohu nabídnout dvě videa, na kterých můžete vidět, jak vzor vzniká. Jedná se o dva jednodušší vzory, které vycházejí ze stejného principu, jen je u každého využitý jiný prvek. U jednoho jsou to smyčky a u druhého kytičky, jak je ostatně zřejmé z názvu článku.

Tyto vzory nejsou moc husté, nejsou moc pracné a plochu s nimi vyplníte docela rychle. Pracnější z těchto dvou vzorů jsou kytičky. Tyto vzory můžete využít i na deku a nestane se z ní žádné tvrdé prkno, což se u hustých vzorů může stát lehce . Jen pamatujte, že je potřeba vzor zvětšit či zmenšit vždy v poměru k velikost výrobku. Na polštář můžete použít hustší variantu, na deku vzor zvětšíte.

Vzor se smyčkami můžete v praxi vidět na této dece a vzor s kytičkami najdete na této dece (na středové růžové ploše).




Hezký den
Jana

1 komentář: