Translate

středa 17. ledna 2018

Výročí - giwe away

Rozhodla jsem se oslavit takové moje malé výročí. Včera jsem zde na blogu dosáhla návštěvy 250 000 lidí. Čtvrt miliónu lidí, kteří ke mně zavítali a otevřeli nějaký článek na blogu.
Pro někoho to možná není nějaké zvlášť významné číslo. Když jsem si třeba na blogu o jídle Kitchenette přečetla, že k nim zavítá 500 tisíc měsíčně, taky mi trochu spadl hřebínek. Ale zase jsem se rychle vzpamatovala a nenechala jsem si tuto radost vzít. Jídlo zajímá každého. Bez ohledu na pohlaví, vzdělání či zájmy. Věci, kterým se věnuji já, jsou jen pro úzkou skupinu lidí se specifickými zájmy nebo vkusem. Proto toto číslo považuji za skvělé. Všimli jste si také, že největším shazovačem našich úspěchů jsme my sami? Naše myšlenky? Že i když uděláme něco, za co bychom jiné pochválili a řekli jim, jak jsou dobří, tak sami k sobě se chováme jinak? Je to dost běžný přístup a plně se projevil tím, jak jsem hned začala pochybovat, jestli je čtvrt miliónu návštěvníků vůbec nějaké zajímavé číslo a jestli stojí za to se tím nějak hlouběji zabývat. Ano, mně to za to stojí.

Tento blog jsem zakládala na začátku roku 2013. Do té doby jsem svou práci nikde veřejně nevystavovala a bylo pro mě celkem psychicky náročné si najednou založit vlastní blog a dávat tam fotky svých výrobků a třeba ještě něco i psát. Holky, které tenkrát byly kolem Mariny (tu jsem také určitou dobu odebírala a pár věcí z ní ušila), zakládaly blogy úplně bez problémů a já jsem se stále nemohla odhodlat. Když jsem ale zjistila, že pokud se chci této práci věnovat, budu opravdu muset s kůží na trh, nebyla jiná cesta. Provázely mě obavy typu co na to kdo řekne, bude se to někomu líbit a navštíví někdo vůbec můj blog nebo si ho budu psát jen tak pro sebe? Spousta obav. Když jsem se odhodlala a blog založila, nebylo to už pak tak náročné. Postupně jsem si zvykala a jak můžete sledovat v poslední době, hodně jsem se i rozkecala. O svých pocitech, názorech, o svém přístupu k životu.

Když prolistuju blog od začátku, můžu sledovat, jak jsem se vyvíjela, co jsem dělala před pěti lety, kam jsem se posunula za další dva roky a co dělám zrovna teď. Ten vývoj a posun jsou dost patrné a myslím, že nejen pro mě. A pro ty, kdo začínají nebo už začali a teď třeba chtějí udělat nějakou změnu může být i inspirativní. Že není třeba dělat to samé, že je přirozené se vyvíjet, nacházet nové postupy, nové techniky i nový přístup, opouštět věci, které mě úplně neoslovují a zapojovat další, pro které jsem objevila nadšení. Všechno se vyvíjí, všechno se mění. To je naprosto přirozená vlastnost života. Nic nezůstává stejné i kdybychom se snažili to zuby nehty udržet. Proto je lepší, než s tím bojovat, tento vývoj a změnu do svého života zapojit a naopak ji přivítat jako příležitost.

Jak jsem psala, ráda bych své výročí trochu oslavila. Rozhodla jsem se proto, že dvěma z vás věnuji dárky, kterými jsou samozřejmě moje výrobky. Vybrala jsem dvě věci, které jsou pro moji tvorbu typické. Ručně barvené látky, volné quiltování a u jednoho z nich malba na textil. Oba jsou mou srdeční záležitostí. Ale pravda je, že to jsou všechny mé výrobky.

Takže tady jsou.

Prvním dárkem je polštář o velikosti 50 x 50 cm v barvách zelinkavá, tmavomodrá a bílá, který dostanete samozřejmě i s výplní.





A druhým dárkem je tato zářivě růžová taštička v kombinaci s černou s odšitým a zpevněným dnem.




Co je třeba udělat pro to, abyste některý z těchto výrobků získali? Stačí napsat komentář k tomuto článku, ve kterém uvedete, o který výrobek byste měli zájem a své jméno, abych mohla vítěze pojmenovat.

Tím budete zařazeni do slosování a o jeho výsledku budu informovat zde na blogu a také na Facebooku. Pokud chcete být do slosování zařazeni dvakrát u stejného výrobku, nebo chcete být zařazeni do slosování u obou výrobků, tak můžete přejít ještě na můj Facebook (stačí kliknout na ikonu vpravo nahoře) a po splnění tam uvedených drobných podmínek, které slouží k propagaci mé práce, vás zařadím do slosování dvakrát.

Mám pro tuto akci ale jedno omezení. Zboží budu zasílat pouze do České nebo Slovenské republiky. Důvodem pro toto omezení je výše poštovného, která by mohla převýšit hodnotu vlastního zboží. Děkuji v této věci za pochopení.

A protože toto výročí padlo do poloviny ledna, spojím slosování s dalším mým výročím. Proběhne 29. ledna, v den mých narozenin. Koukám, že letošní leden bude samá oslava!

Dvě (případně dva) z vás se tedy mohou těšit na výrobky a já budu jen doufat, že o ně někdo projeví zájem.

Přeji všem krásný den
Jana


25 komentářů:

  1. Mila Jano, blahopreji Vam! Velice rada ctu Vase clanky a obdivuji Vasi praci. Je to pro mne velka inspirace. Na Vasi dalsi ceste Vas urcite budu virtualne doprovazet :) Barbora Seifert (a kdybych vyhrala, tak tu tasticku)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani blahoželám, tvoj blog je pre mňa veľkou inšpiráciou, aj keď to quiltovanie mi nejde ako by som chcela, pomalililičky sa snáď dopracujem k výsledku, ktorý budem môcť aj verejne ukázať........:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a ještě poprosím o volbu výrobku a celé jméno (abych to nepopletla). :)

      Vymazat
    2. Janka, mne to je úplne jedno, či vankúš či taštička budú pre mňa pokladom......:-)

      Vymazat
  3. Milá Jani, též se připojuji ke gratulantům. Obdivuji tě od samého začátku blogu, sleduji, jak jsi pokročila daleko. Jsi pro mnohé velkou inspirací.
    Dárky, které nabízíš, jsou nádherné. Nejdřív jsem si říkala, že bych chtěla taštičku, ale tu hlavně proto, že bych si tvoji nádhernou práci chtěla "ošahat". Ale vím, že bych se tu krásu bála použít, proto volím polštář, na kterém se bude krásně odpočívat.
    S pozdravem a přáním všeho dobrého.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Jana rada chodím na Tvoj blog tvoje výrobky su hotové umelecké dielka. Klobuk dole pred tvojou trpezlivostou a šikovnosťou. Ak by som si mohla vybrat potešila by ma taštička.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Jani:-) Úplně chápu tvé nadšení, já byla vloni moooc ráda, když návštěvnost mého blogu dosáhla 100000. Takže proti tobě jsem žabař:-) A co se týče soutěže, moc se mi líbí polštář i taštička, takže je mi to vlastně jedno:-) Hanka V.

    OdpovědětVymazat
  6. Paní Jano. Gratuluji je to krásné. Vaše výrobky jsou nádherné. Jste moc šikovná. Moc ráda si čtu na vašem blogu. To číslo dokazuje to že to co děláte má opravdu smysl a že se to moc líbí. Jen tak dál. ☺️

    OdpovědětVymazat
  7. Váš blog je úžasný, moc se těším na každý nový příspěvek. Nejdřív jsem si říkala, že nebudu soutěžit, že si taštičku přece můžu ušít sama, ale abych dosáhla takové řemeslné a umělecké dokonalosti, to se budu muset ještě hóóódně učit... I když ujíždím na zelené barvě, tak pokud se na mne usměje štěstí, volím růžovou nádheru. Martina Davidová

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluju, Janičko. Už ani nevím, kdy jsem Tvůj blog objevila. Určitě dřív, než jsem začala sem tam psát komentáře. Tvé věci se mi líbí čím dál víc. Inspiruješ mě nejen v tvorbě, ale hlavně k odvaze dělat to, co dělat chci a potřebuju.
    pokud bych náhodou byla vylosována, tak bych si přála polštářek, moc by se mi sem hodil.

    OdpovědětVymazat
  9. Janičko, moc blahopřeji k tak krásnému číslu. Čtvrt milionu, to už je nějakých lidí, nějakých kliknutí, pokoukání, počtení. A že je na co koukat. Obdivuji každého, kdo umí šít, sama se pokouším velmi velmi pomalu, když mi dětičky dovolí, takže jsou dny, týdny, kdy na stroj nesáhnu. Ale děti pomalu rostou a času bude více.
    Obdivuji i každého, kdo si založil blog a píše. Nejde pouze o psaní, je potřeba umět s pc a přiznávám, že nejstarší umí na pc víc než já.
    Obdivuji každého, kdo umí fotit.
    Polštářek je krásný, ale kdybych si mohla vybrat, taštička je přímo luxusní.
    Hodně radosti při šití.
    Bohunka zavináč naiser teča cezet

    OdpovědětVymazat
  10. ... pěkný večer, myslím že obavy jsou zbytečné :-) Určitě nás na tento blog zavítá hodně a všichni bychom byly potěšeni jakýmkoliv Tvým výrobkem - jsou nádherné, originální, krásně zpracované. Gratuluji k návštěvnosti a přeji do dalších dnů co nejvíce návštěvníků.
    Pohodové dny Miluška

    OdpovědětVymazat
  11. Paní Jano, blog je moc zajímavý a vaše quiltování super. Oba výrobky jsou moc pěkné, ale ta skvělá růžová taštička !!! Třeba by mne konečně nakopla k volnému quiltování. Marie Králová

    OdpovědětVymazat
  12. Čtu každý tvůj blog, a to s radostí, nejen, když se o něco hraje. :-) Jani, moc blahopřeju ke krásnému číslu a k narozeninám vše nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  13. Paní Jano všechny vaše výtvory nemají chybu. Jen kdybych uměla zlomek toho co vy... Božena Z.

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý večer Jano, moc Vám gratuluji. Děláte úžasné výrobky. Já také s jehlou a nití, ale Vaší zručnosti při quiltování pidi věcí a motivů, nikdy nedosáhnu. Budu prostě jen koukat. Taštička je úžasná. Mějte se. Monika Smička

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Jano, vaši práci obdivuji už rok (nebo teprve?). Loni na podzim jsem si koupila obyčejný šicí stroj, abych mohla občas něco spíchnout, opravit. Ale při hledání na internetu jsem najednou objevila patchworkové výrobky, které mě učarovaly. Teprve později jsem zjistila, že existuje i quiltování, které vždycky výrobek povýší na malé, nebo velké umělecké dílo. Díky kurzu u Vás pronikám i do tohoto umění, Vaše výrobky znám i osobně a jsou mi nádherným, čistým zpracováním velkou inspirací. Ani nevím který výrobek bych preferovala, asi spíš polštář, protože obdivuju vaše pravidelná kolečka. Přeji dál spoustu nápadů a úspěchů. Radka Bohanesová

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý den Jani, Váš blog jsem objevila díky skupině na FB Patchworkářky. A poprvé, když jsem spatřila quiltování, mě úplně ohromilo a zastínilo všechny ostatní mé touhy..... :-D. Vnitřně jsem byla přesvědčená, že je to "To", na co jsem tak dlouho čekala, co chci dělat a co mě úplně pohltilo.
    Zapojila jsem quiltování skoro do všech mých výrobků.A musím říct,že quilt se prostě stal už jejich neodmyslitelnou součástí. Váš blog mám ráda a v podstatě musím říct, že je jediný, ke kterému se vracím docela pravidelně. Vaše články mě baví, ráda si je čtu už i nejen proto, že plno pocitů a poznání a pochybností mám podobné a je fajn si to přečíst a říct si, tak je to v pořádku... nejsem jediná ,kdo takové pocity kolikrát má . Přeji mnoho dalších úspěchů a bezva nápadů . Buďte nám všem i nadále inspirací,příkladem, učitelkou....:-) Do slosování o výrobky zařadit nechci..nepíšu kvůli výhře.....chtěla jsem prostě jen napsat a pogratulovat.Já jsem měla možnost Vaší práci vidět už několikrát na vlastní oči, osahala jsem si....:) krása.... Monika Malinová

    OdpovědětVymazat
  17. Jano gratuluji obdivuji to vaši volnost v projevu. Zažila jsem Váš kurz a úžasné a je co dělat. Budu dlouho "sedět" :-) Jinak z dárečku bych si kdyžtak vybrala taštičku. Hezké dny plné inspirace. J.Michálková

    OdpovědětVymazat
  18. 250.000 je super číslo. Přeji ti ještě spoustu nápadů.

    OdpovědětVymazat
  19. Krásný den,přeji.Váš blog a Vaše výrobky sleduji již nějakou dobu a jsem vždy moc překvapená, co nového vymyslíte a ukážete. Moc Vám fandím a připojuji se do soutěže o polštář. Pokračujte ve své práci dále, jste pro mě velká inspirace, snad někdy dokážu umět alespoň "volné quiltování".děkuji Jaru

    OdpovědětVymazat
  20. Hezký večer, už delší dobu mám pocit, že více obdivuji práci druhých a méně zkouším nové věci, které bych se sama ještě chtěla naučit. Výrobky povýšené o krásné prošívání se mi velice líbí. Musím říct, že růžová taštička od vás by mě potěšila. Přeji všechno nej k vašim blížícím se narozeninám a ať se vám daří vše, do čeho se v budoucnu ještě pustíte. Jiřka Přílučíková.

    OdpovědětVymazat
  21. Paní Jano, gratuluji, to se Vám to pěkně sešlo v lednu. A jak se číslo dále zvyšuje. Byla jsem sice u Vás na kurzu, ale ve volném quiltování jsem pořád začátečník. Ráda se tedy zapojím do soutěže, jen co si vybrat, když Vaše výrobky jsou všechny moc pěkné. Možná radši tu taštičku. Přeji hodně sil a tvůrčích nápadů. Iva Obšilová

    OdpovědětVymazat