Translate

pondělí 21. ledna 2019

Video - volné quiltování, další spirály

V sobotu jsme měly v Brně další kurz volného quiltování pro začátečníky. Zájemkyň se sešlo požehnaně, kurz byl moc příjemný, ale prostě jen jednodenní. Tím nechci naznačit, že začnu dělat vícedenní kurzy,  kdyby to náhodou někoho napadlo. Ale jeden den je přece jen krátká doba a lze zvládnout jen malý kousek z obrovského množství možností.

Pro ty, které by chtěly pokročit zase o kousek dál, jsem na 23. února vypsala kurz pro mírně pokročilé (nazvaný Kurz volného quiltování II). Všechny informace ke kurzu najdete jako vždy pod tlačítkem Kurzy.

A pro ty, které na kurz z jakéhokoliv důvodu nemohou či nechtějí, přináším alespoň další video. Tentokrát jsem zvolila spirály, ovšem v jiné formě než ty, které jsem vám už ukazovala. Jsou jakoby částečně schované.

Nejdříve si je zkuste nakreslit na papír, protože to je základ. Když to nebudete schopné nakreslit, tak jak byste je mohly ušít pod strojem? A opět budu opakovat to, co říkám na kurzech stále dokola. Nejde o to, abyste uměly krásně kreslit kolečko a spirálu, to bude pod strojem stejně fungovat trochu jinak, protože budete látku držet oběma rukama a hýbat s látkou pod jehlou, která bude představovat tužku, zatímco při kreslení to děláte obráceně (hýbete tužkou po papíru). Jde o to, abyste byly schopné navazovat vzor. Abyste byly schopné vzorem vyplnit celou plochu bez mezer. Jakmile se toto naučíte na papíře, pod strojem budete mít o jednu starost méně a budete se moci o to víc soustředit na provedení vzoru, protože zde už budete potřebovat a hlavně chtít pěkné obloučky, a dále na sladění pohybu rukou a rychlosti šití, abyste docílily stejně, nebo alespoň podobně dlouhých stehů.
Tak s chutí do toho.


Hezký den
Jana

Žádné komentáře:

Okomentovat