Translate

pátek 25. ledna 2013

A zase ty kabelky

Kabelky jsou oblíbenou součástí dámského šatníku, tak se není co divit, že se objevují stále nové, stále se vymýšlejí nové vzory, tvary a barvy. Naštěstí už pomalu mizí vláda černých kabelek všude na ulicích kolem nás a objevují se barvy. Barvy ale můžeme chápat různě. Může to být jedna barva na kabelce, nebo jich může být víc. A protože já mám barvy ráda, je výsledek mého tvoření poněkud vícebarevný.
Jedná se o kabelku, jejíž tvar vymyslela Bellet ve svém již neexistujícím časopise Marina, který byl pro mě a pro mnoho dalších velkou inspirací, učebnicí a díky kterému jsem se pustila do šití věcí, které by mě do té doby nenapadly. A tak vznikly i následující kabelky.

První jsem si udělala pro sebe.
Střih: Bellet design
Zjistila jsem ale, že je opravdu hodně velká. Jistě, výhodou je, že se vám do ní vleze hodně věcí. Jenže od určité velikosti se z této výhody stává velká nevýhoda. Pořád do ní totiž strkáte další a další věci, až najednou zjistíte, že na rameni táhnete snad dvacet kilo a není vám jasné, jak je to možné. A tahat tak těžkou tašku při běhání po Brně není opravdu žádná zábava. Proto jsem další verze dost zmenšila. Jednu jsem dělala pro maminku a druhou na přání, jako vánoční dárek pro jednu milou paní ze sousední vesnice.

Střih: Bellet design

Střih: Bellet design
Tato kabelka má kratší ucha, protože maminka si přála kabelku na nošení do ruky, ne přes rameno. A protože se mi nelíbí, když se u kabelky propadá dno, vyztužila jsem vnitřní část tašky pevnou nažehlovací výztuhou, která dodá tašce krásně pevný tvar.


No a poslední taška tohoto typu, kterou jsem zatím dělala, je podobná té předcházející, jen je laděná víc do hněda a má delší ucha, aby se zase naopak na rameni dala nosit. A protože jsem neměla hnědou, která by se hodila k hnědým uchám, využila jsem svých barvířských znalostí a prostě jsem si hnědou nabarvila.

Střih: Bellet design

Střih: Bellet design
A pokud vám náhodou kabelky připomínají červenočerné polštářky, tak vám je připomínají správně. Při šití kabelek mě totiž napadlo, že by se tato kombinace pěkně vyjímala na polštářcích. Vynechala jsem béžovou a hnědou a vznikly červenočerné polštářky, které jsou v předcházejícím článku a také na Fleru.


Přeji vám hezký den
Jana

2 komentáře:

  1. Jani, tento střih mám velmi ráda ... sama jednu takovou nosím a moc si ji pochvaluji ... kombinace jsou to nádherné, jak černočervený kontrast, tak má oblíbená tmavě fialová ... povedly se ti moc

    OdpovědětVymazat