Translate

úterý 22. ledna 2013

Červenočerné období.

Mám moc ráda červenobílou kombinaci. Ale teď se mi do ní  ještě připletla černá a vznikla sada bytových doplňků v kombinaci červená, černá a bílá.
Dva polštářky šité částečně ze zahraničních, částečně z českých a částečně z barvených látek metodou "quilt as you go", kdy se přímo na připravený podklad z vatelínu podloženého bavlnou našívají kousky látek, tak jak přijdou do ruky. Samozřejmě to vyžaduje přemýšlení, kombinování a dosti pečlivé měření, aby výsledek trochu vypadal. Takže to vlastně není tak úplně pravda, že je našívám, jak mi přijdou do ruky. Ale zní to hezky. Lem polštářků jsem samozřejmě ručně přišívala skrytým stehem, protože se mi moc nelíbí, když je šitý na stroji a stehy až tak pěkně nesedí. Dávám proto přednost ruční práci, i když trvá o mnoho déle. Ale s výsledkem jsem spokojená.






Protože polštářky k uspokojení mého červenočerného období nestačily, vznikly ještě dva sedáky. Sedáky je možné používat oboustranně - nemají horní a spodní stranu. Obě dvě jsou ozdobně prošité. Černou látku jsem koupila, červenou nabarvila - je to stejná, jakou jsem použila i u polštářků, a kruhové díly, které jsou ve třech vrstvách (černá vrchní látka, termolín a spodní bavlněná látka) jsem prošila silnější červenou nití určenou k prošívání. No a když červená, tak proč ne oheň? Tak jsem zvolila prošívání připomínající plameny.





Přeji všem hezký den
Jana

3 komentáře:

  1. Vankúše sú super, ale tie podsedáky ... absolútne dokonalé, super farby, nádherne prešité .... krása ....

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou úžasné ... a ty podsedáky a plameny ... krásná práce...

    OdpovědětVymazat
  3. Páááni, tož to je hodně velká parádička!!!! HEZKY PĚKNĚ:o))). To fire prošití je naprosto bohouské;-D!

    OdpovědětVymazat