Translate

sobota 20. dubna 2013

Přišlo jaro

Před týdnem u nás konečně zmizel sníh a zasvítilo sluníčko. Hned se ve mě probudila veselejší nálada a s ní i touha po barvách. A tak vznikl můj jarní barevní polštářek plný koleček, spirálek a hlavně veselých barev.

Základem byla bílá bavlna, která tvoří přední stranu polštářku. Na ni jsem naaplikovala kolečka z ručně barvených látek. Všechna kolečka jsem prošila trojitým stehem do spirály nití v barvě kolečka. Přiznám se, že jsem si spirály předkreslila mizícím fixem, protože by jinak určitě byly šišaté nebo naopak různě hranaté. A pak jsem celou přední stranu prošila bílou bavlněnou nití drobnými spirálkami. Před tím jsem ji samozřejmě podložila vatelínem a bavlnou. Na zadní stranu jsem použila ručně barvenou citronově žlutou bavlnu a na lem krásnou jarní zelenou. Taky ručně barvenou. A lem jsem ze zadní strany přišila v ruce neviditelným stehem. To je asi tak všechno. Kochejte se barvičkami a těšte se se mnou na rozkvetlé jaro venku.
Přeji vám hezký den.
Jana







5 komentářů:

  1. To bude určitě antidepresivní polštář, protože ty barvy, ty tedy jsou úžasné. A to prošívání určitě dalo zabrat. Povedený kousek. hezký den přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, máme rovnaké kolečkovo-jarné naladenie. Pekne si sa vyhrala s quiltovaním,.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc děkuji. Ano, ty barvy rozhodně působí antidepresivně. Všechno je to barvené reaktivními barvami a výsledné látky mají opravdu krásné a zářivé barvy.

    OdpovědětVymazat
  4. Je moc pěkný. Budu šít v létě kolečkovou deku na přání, tak jsem zvědavá, jak mi to půjde. :-)

    OdpovědětVymazat