Translate

pátek 26. února 2016

Bublinky ve žluté

Tentokrát jsem dostala chuť vytvořit něco, co jsem už dělala. Občas se mi to stává, protože mám chuť vyzkoušet  nové barevné kombinace. Když si totiž sednu se svou hromádkou barvených látek, kde mám více jak 200 barev, tak nabízejí stále nové a nové možnosti. Dávám látky k sobě, kombinuji, objevuji možnosti nové nebo se vracím ke starým, již osvědčeným. Asi mě neomrzí dělat v různých barevných kombinacích sedáky (už je nabarveno na další) a teď jsem oprášila vzor prostříhávaných bublin na taštičce. Vybrala jsem si kombinaci fialovou a zlatožlutou.

S touto technikou nemusíte zůstávat jen u koleček. Můžete si tak prosříhat cokoliv. A pokud neumíte volně quiltovat, nezoufejte, můžete si naplánovat i vzor z rovných čar šitých s patkou a ten pak vystřihnout. Když prošijete látku do čtverečků a některé z nich vystřihnete, čímž odhalíte spodní látku schovanou pod ní, můžete udělat zajímavou mozaiku. Prostě možností je nekonečně mnoho, že je člověk nestíhá vůbec realizovat.

Takže zde je výsledek. Z ručně barvených látek, z líce fialová, z rubu a jako vykukující látka zlatožlutá, prošití žlutou nití. Vnější stranu vyztužuji klasicky pro prošívání vatelínem a spodní bavlnou, na podšívku jsem tentokrát zvolila ronar a rozhodně nelituju. Mám ráda pevné taštičky, které drží tvar a tato výztuha mi mou představu splnila.
A pokud se vám nechce přehrabovat ve starších příspěvcích, přidávám na konec jednu fotku taštičky s jiným prošitím, abyste viděli, že tuto techniku lze skutečně použít na různé vzory.








A zde je slíbená fotka jiného vzoru vytvořeného stejnou technikou. Pokud potřebujete trochu podrobnější popis, jak na to, tak ho najdete v tomto příspěvku.

Hezký den
Jana

5 komentářů:

  1. Jani, zase krásná taštička, dokonalá!! Jsi šikovná! A ten ronar jsi dala i do švů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:). Jasně, ronar je i ve švech. Když ho používám, třeba na kabelky, tak ho dávám do švů vždycky. Díky němu se zpevní i švy a celkově to líp drží tvar. Neumím si představit, že by ve švech byla jen látka. Měla bych pocit, že se to musí vytrhnout, zvlášť při mém zatížení kabelek (dělám si z nich trochu nákupní tašky).

      Vymazat
  2. Ja už tie bublinky musím raz vyskúšať! ... Nádhera!

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, Jani. ty dokážeš udělat výzvu.Já mám taky ráda ronar a pevné taštičky, ale nemám ten odbyt. Ale hlavně neumím tu krásu, co ty. Hledám čas, abych tě zkusila napodobit.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak holky, s chutí do toho! Jak píšu, nemusí to být bublinky, může to být cokoliv jiného. Pěkně sladit barvy, ať ta spodní hezky vynikne a jsem zvědavá na výsledky. Když mi napíšete odkaz na hotový výrobek, ráda se podívám.

    OdpovědětVymazat