Translate

neděle 1. května 2016

Prostírání

Jak jsem psala už minule, přišla na mě chuť udělat pár menších věcí. Tentokrát to byla prostírání. Dvě sady jsou hotové, třetí je proquilotovaná a čeká ne lem.

Velikost prostírání je 22 x 22 cm a dovnitř jsem jako výplň dala bavlněný termolín. Zelenobílé je opět z ručně barvené látky (samozřejmě mluvím o té zelené) a na druhé prostírání jsem neobvykle použila hotovou tištěnou látku. S jarem na mě zřejmě přišla trocha romantiky a tak vzniklo prostírání s růžemi. Tuto látku mám už doma dlouho, od doby, kdy jsem nakupovala látky na deku plnou růží (pokud jste ji neviděli, najdete ji zde). Často jsem ji držela v ruce, protože se mi moc líbí, ale nebyla ta správná chvíle - ta nastala až nyní. Růže jsem nechala bez prošití, přišlo mi škoda je narušovat prošíváním, takže jsem prošila pouze bílou plochu. Na tu jsem použila vzor peříček a  růžovou nit, abych ještě zdůraznila tu romantiku. Hlavně ale proto, že bílá by nebyla vidět a já jsem tentokrát  nechtěla nechat plochu čistě bílou a zelenou nit už jsem znovu použít nechtěla.

Lemování na obou prostíráních je udělané přesně stejným způsobem, jaký jsem vám nafotila a popsala v tomto článku. Na prostírky a běhouny se mi tento způsob lemování velice osvědčil. Hlavně díky němu vznikají pěkně ostré rohy, kterých se mi jiným způsobem nedařilo dosáhnout a dost mě to rozčilovalo.










 Hezký večer
Jana

4 komentáře: