Translate

neděle 11. června 2017

Sedák pro pana Gaudího

Všichni jste se už určitě setkali se jménem Antoni Gaudí. Jedná se o známého architekta, jehož stavbami se můžete kochat v Barceloně. Jeho tvorbou jsme se inspirovali v novém flérovském klubu Nestejní. Jedná se o nový klub, ve kterém se sešli nejen textilní tvůrci z Fleru, kteří nechtějí být omezováni ve svém rozletu.

Mám tyto tvůrčí kluby ráda, protože díky nim vždy vymyslím a vytvořím něco nového, k čemu by mi jinak chyběl nápad, energie, vůle, nebo něco dalšího, co je k tvoření něčeho nového potřeba. Díky mé účasti v klubu Mařena jsem vytvořila několik věcí, které považuji ve své tvorbě za nejlepší a proto jsem ráda vstoupila do dalšího klubu podobného typu ovšem méně svíraného omezeními.

Pro toto kolo byla tedy tématem tvorba Antoni Gaudího a já jsem na toto téma ušila můj oblíbený sedák. Kdybyste si chtěli ušít takový typ sedáku a nevíte jak na to, budeme se to učit na kurzu v Karlových Varech dne 16. 7.   Nebudeme samozřejmě šít tento konkrétní sedák, ale kulatý sedák, který si můžete dozdobit podle vlastních představ.

Sedák jsem ušila z vlastnoručně barvené látky v kombinaci s kupovanou černou bavlnou. Zdobený je pak volným quiltováním v černé barvě.

Výrobků na toto úžasné téma vzniklo v klubu hodně a vy se na ně můžete podívat zde. A jste-li registrovaní na Fleru, pak můžete i hlasovat pro ty, které se vám zdají nejzajímavější.


Inspirací pro sedák mi byla tato železná brána navržení Antoni Gaudím.

Casa Milá | by Ganymede - Over 5 millions views.Thks!:

Tato brána mě úplně nadchla a určitě se tento motiv objeví i na mých dalších výrobcích. 






A tady je spodní strana sedáku, která se ovšem jeho pouhým otočením může rázem stát stranou vrchní. 




A jedna detailní fotka.


Hezký den
Jana

4 komentáře: