Translate

úterý 4. května 2021

On-line kurz šití sedáků a strojových aplikací


Tento kurz v sobě zahrnuje dva živé kurzy - dvoudenní kurz sedáků a jednodenní kurz aplikací. Oproti živým kurzům je ale mnohem obsáhlejší a naučíte se v něm mnohem více, protože budeme mít více času. A přitom každý bude moci pracovat v době, kdy to pro něj bude nejlepší.  To je prostě výhoda on-line kurzů.


Přihláška do kurzu


Získáte podrobné návody na všechny tyto sedáky a ještě několik dalších. Všechny sedáky, na které v kurzu dostanete podrobný návod, můžete vidět zde.


Co se tedy naučíte? 

Naučíte se šít sedáky od A do Z. 

Vše vám vysvětlím ve videích krok po kroku do nejmenších detailů. Nebála bych se proto kurz doporučit i šikovným začátečníků, kteří umějí ovládat šicí stroj. 

Pokud přesto něco nepochopíte, můžete se zeptat. Já vám buď odpovím písemně, bude-li problém rozsáhlejší, natočím podrobné video. Prostě a jednoduše vás povedu za ruku, abyste vše zvládli s úspěchem. 

Kurz bude probíhat v uzavřené facebookové skupině. Původně byl rozplánován na 4 týdny, vy už budete mít všechna videa k dispozici naráz. Ve skupině jsem vám k dispozici pro vaše dotazy.


Naučíte se samozřejmě základy: 

  • jak si spočítat potřebné díly na jakoukoliv požadovanou velikost sedáku
  • s jakými materiály pracovat, aby sedák pěkně držel tvar
  • jak všívat zip
  • jak si vytvořit vlastní paspulku a jak ji všívat a spojovat, 
  • jak si vytvořit obal na výplň, abyste ji mohli libovolně doplňovat a také abyste ji mohli ze sedáku vyjmout a obal vyprat
  • zkrátka celý postup šití sedáku





Ale to je jen začátek. Když budete znát základy, můžeme začít sedák zdobit. A k tomu využijeme aplikace. Přesněji řečeno strojové aplikace. 


Ukážeme si různé možnosti vytváření aplikací, různé možnosti jejich přišívání, na své si přijdou jak milovnice volného quiltování tak i ty, které ho zatím neovládají nebo mu nefandí. Aplikace lze šít různým způsobem a každý má něco do sebe. 

Vysvětlíme si a vyzkoušíme, jak si zcela jednoduše navrhnout a vytvořit vlastní vzor aplikace, jako je třeba tento 



Vysvětlíme si, jak vytvořit třeba takový sedák, nebo i polštář (varianta s i bez volného quiltování). Na tento sedák můžete samozřejmě použít pěknou koupenou látku, ale já vám ukážu, jak si zcela jednoduše, aniž byste se museli učit speciální postupy, svou vlastní látku v podobném stylu nabarvíte


Líbí se vám toto zdobení? Ukážu vám, jak na něj



Kromě aplikací si podrobně vysvětlíme i trapunto. Jak s aplikací, tak i bez ní. A pak můžete vytvořit třeba něco podobného. 



Na závěr kurzu obdržíte ve formátu PDF (tj. v elektronické podobě) fotonávod na tento sedák s duhovou květinou, ve kterém jsou na fotografiích podrobně zdokumentované a popsané všechny kroky při šití sedáku, které jste na kurzu absolvovali a samozřejmě návod na vytvoření tohoto designu. A protože se v průběhu kurzu naučíte, jak si nabarvit podklad na sedák, nabarvit si kousky látek na tyto aplikace pro vás už bude hračka (nejedná se o barvení reaktivními barvami, na to je potřebný samostatný obsáhlý kurz).
Tento návod vám bude sloužit k připomenutí jednotlivých kroků při šití dalších sedáků.
Návod byl původně samostatně k zakoupení, nyní již je ale k dispozici pouze vám, účastníkům kurzu. 




Termín a místo konání: 
  • do kurzu se můžete přihlásit kdykoliv
  • kurz se koná v uzavřené facebookové skupině 
Průběh kurzu: 

Kurz probíhá formou videí, která jsou rozdělena do 4 skupin (průvodců). 
  • v prvním průvodci najdete kompletní návod na ušití jednoduchého sedáku bez zdobení
  • v druhém průvodci jsou kompletně popsané strojové aplikace a trapunto
  • v třetím průvodci jsou návody na sedáky s klasickými aplikacemi (strojovými) (videa a šablony)
  • ve čtvrtém průvodci jsou návody na sedáky s reverzními aplikacemi i s návodem na barvení podkladu (videa a šablony)
Všechny aplikace jsou nachystané k tisku na formát A4 ve skutečné velikosti; máte-li plotr, bude kvalita šablon použitelná i pro něj.
U každého sedáku dostanete přesný návod, jak při tvoření aplikací a jejich šití postupovat.

Po přihlášení do kurzu obdržíte do mailu seznam základních potřeb nezbytných pro ušití sedáku a aplikace včetně odkazu na skupinu, kde kurz probíhá a pokyny k úhradě kurzu. 

Cena kurzu je 3 500,- Kč

Máte-li o kurz zájem, přihlaste se prosím prostřednictvím této přihlášky. Po jejím odeslání obdržíte na zadaný e-mail odpověď se všemi výše uvedenými informacemi. Pokud jste mail nedostali, nahlédněte do hromadných zpráv, případně do spamů. Pokud jej nenajdete ani tam, kontaktujte mě prosím přímo na adrese info@janadohnalova.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat