Translate

pondělí 15. srpna 2016

Volné quiltování, peří (video)

Podařilo se mi nahrát další video, tak se můžete podívat, jak je možné quiltovat vzor peří. Možností je samozřejmě více, toto je varianta, která vyhovuje mně, a která mi hlavně připadá příjemnější do klasického šicího stroje.
Tím, že neděláte každý lístek zvlášť, ale částečně využijete linii již prošitého předcházejícího lístku, nemusíte pod strojem s látkou tolik hýbat a prošívání je jednodušší. Pokud prošíváte na rámu, pak vás tento problém tolik pálit nebude. Kdo ale zkoušel prošívat velkou deku pod klasickým stolním šicím strojem, ten určitě ví, o čem mluvím.



Hezký večer
Jana

5 komentářů:

  1. Wow, vypadá to tak snadno, ale je mi jasné, že realita je někde jinde:-) Já jsem zatím ve stadiu meandrů, ale toto by určitě stálo za vyzkoušení. Děkuji za super video.

    OdpovědětVymazat
  2. Jani to je parádní video - tobě to jde úplně snadno :-) - pro mě véééliký oříšek :-(

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, už jsem si dala odebírání videí. Moc se mi líbí, že nemáš předkresleno a tvoříš z volné ruky, hned jdu vyzkoušet. Peříčka jsem dělala jinak a pořád mám jednu stranu hezkou a druhou méně, asi to chce trénink. Někdo to dělá i tak, že děla strany postupně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já si právě myslím, že je potřeba se to naučit z volné ruky. Předkreslovat by mě to teda rozhodně nebavilo. Jen v případě, že bych chtěla opakovat stále stejný vzor na různých místech.
      Taky jsem měla jednu stranu méně hezkou, protože jsem je původně zkoušela po jedné straně nahoru a po druhé straně dolů, a tam kde jsem šla dolů, tam mi to nešlo. Teď je dělám tímto způsobem, obě strany zespodu nahoru a vyhovuje mi, že si je můžu průběžně "po cestě" ohýbat a tvarovat, jak se mi zamane.

      Vymazat
  4. to quiltovanie je úžasné, to sa ja snád nikdy nenaučím...... moje meandry meandrami nie sú a to že je vraj to najlahšie....keď som sa na ne zahladela, tak niektoré nemali oblúčky, ale ostré hrany a niektoré mi pripadali ako óda na mužský pohlavný orgán aj to nie moc podarený....tak ako ty by som chcela raz vedieť quiltovať...... ale chcieť a vedieť je diametrálny rozdiel...... Jana

    OdpovědětVymazat