Translate

úterý 12. prosince 2017

Modromodrá sada

Často se mi stává, že si nachystám látku na nějakou konkrétní věc - nabarvím, vytvořím sendvič, proquiltuju, a pak nic. Dlouho mi takto vytvořený polotovar leží doma, protože pro mě nejzábavnější výtvarná stránka je hotová a teď už na mě čeká ta pro mě méně zábavná, kterou je prosté šití výrobku. Z toho důvodu mám nejraději obrazy - art quilty. Tam se jedná především o tu výtvarnou stránku a ze šití je tam jen lemování. No není to úžasné?!

Ale pak přijde chvíle, kdy dostanu chuť započatou práci dokončit. Kdy už chci vidět výsledek. Taková chvíle nastala před pár dny. Konečně jsem se přiměla k tomu, abych dokončila kabelku, která dokonce nebyla jen ve stavu sendviče, ale v téměř hotovém stavu. Měla jsem vnější část a téměř hotovou podšívku. Chybělo ji jen sešít dohromady, sesadit s vnějškem a ušít ucho. Teď už se ale můžu radovat, protože je kabela hotová.

Je to už dlouhá doba, co jsem ušila poslední kabelku, protože na kabelkách je opravdu mnohem více samotného šití, i když příprava zdobeného materiálu samozřejmě také zabere dost času. Ale jak jsem psala, to se nepočítá, protože to je pro mě zábava. Na kabelky tohoto typu ale v jiných barvách se můžete podívat zde, zde, zde a zde. U této kabelky jsem ale upravila střih a prodloužila ucho, aby ji bylo možné nosit křížem jako messenger.

A když jsem byla už v tom šití a měla jsem dost obarvené látky v modrých barvách, proquiltovala jsem ještě další kus a vytvořila do sady ke kabelce malou a větší taštičku.
Jak kabelka tak větší taštička jsou doplněny o pevné dno v tmavomodré barvě, aby hezky stály a dno drželo tvar. Nemám ráda kabelky, u kterých se dno propadá a tím se bortí celý tvar. Proto dno zásadně pevně vyztužuju.
No a ta malá taštička, ta je na různé drobnosti nebo třeba na brýle.







Hezký večer
Jana

3 komentáře: