Translate

úterý 2. října 2018

Zimní či dokonce vánoční podložky se slunečním tiskem

Sluneční tisk je technika, která mě velmi oslovila a i po vydání mého občasníku jsem v ní pokračovala dále. Barvení látek reaktivními barvami mi dává možnost si nabarvit látku v takové barvě, v jaké přesně chci, můžu si s nimi hrát třeba při různých typech batiky, sluneční tisk mi poskytuje zase jiné možnosti. Umožňuje mi dosáhnout konkrétního vzoru, který by se mi s reaktivními barvami nepodařilo udělat, nebo možná ano, ale zbytečně složitě. Oba dva typy barvení mají prostě svoje výhody a je jen potřeba vybrat vhodnou variantu pro požadovaný výsledek. Ale jak tak píšu, mám pocit, že jsem něco podobného psala i minule. Jestli ano, tak alespoň vidíte, že nadšení ve mě stále přetrvává.

Tentokrát vznikly díky slunečnímu tisku dvě podložky pod hrnky, skleničky či cokoliv jiného. Vytvořila jsem na nich vzor vloček a doplnil stříbrnou barvu, která má vyvolat sváteční pocit, protože k zimě patří Vánoce. Anebo Vánoce můžete vynechat a prostě to jen brát jako vyjádření zimního chladu, pro který je právě stříbrná tou správnou barvou.

Kromě slunečního tisku a stříbrné barvy na podložkách najdete ještě volné quiltování, a to vzor meandrů. Pokud byste si chtěli o meandrech něco více přečíst, podívejte se sem.

Techniku slunečního tisku se můžete naučit podle prvního čísla mého občasníku, jehož popis najdete zde. A samozřejmě v něm najdete mnohem více věcí, než jen sluneční tisk.

Vločky v něm nenajdete, je ale možné si jejich nákres stáhnout z facebookové skupiny, kterou jsem vytvořila na podporu těch, co tvoří podle občasníku a kam přidávám další tipy či rady, jak s návody pracovat. A skvělé je, že ve skupině vás mohou inspirovat další, kteří přicházejí s novými nápady na dané téma a dále jej rozvíjejí. Je to obohacující pro všechny zúčastněné a velmi přínosné i pro mě. Protože ať chceme nebo nechceme, prostě a jednoduše platí, že víc hlav rovná se více nápadů.







2 komentáře:

  1. Vypadají luxusně, Janičko. Jsem Ti vděčná za všechny rady a návody, i když teď nemám možnost je vyzkoušet. Však on ten správný čas přijde.

    OdpovědětVymazat