Translate

středa 22. ledna 2014

Duhový

Mám moc ráda kombinování barevných látek s bílou, ale už toho nějak na mě v poslední době bylo moc a dostala jsem chuť na černou. Nebylo potřeba vymýšlet žádné složité patchworkové vzory. Inspirovala jsem se duhou nebo taky barvami čaker, nařezala deset barevných proužků a mezi ně vložila černé paspulky. Jsou to opravdu jen paspulky, nikoliv všité proužky.

Chvíli mi trvalo, než jsem vymyslela prošívání. Věděla jsem, že každý proužek bude prošitý nití ve stejné barvě. Původně jsem přemýšlala nad různými obloučky, kolečky a jinými vzory z volného quiltování, ale pořád mi to nějak nesedělo. Nakonec jsem se rozhodla pro hranaté a pravidelné tvary, které mi připadaly nejvhodnější. Jestli jsem si myslela, že to bude rychlejší než volné quiltování, tak to jsem se spletla. Prošitím každého proužku jsem strávila zhruba půl hodiny a to je jich tam 10. Tak si to spočítejte. A to je jenom prošívání. Někdy si říkám, jestli by nebylo lepší sešít prostě dva obdélníky dohromady. Když pak ale přijde na věc, vymyslím zase úplně něco jiného a hlavně složitého, protože sešívání dvou obdélníků mě prostě nebaví. To ale, myslím, znáte všichni, kdo takové věci tvoříte. Obyčejný, ze dvou obdélníků sešitý polštář, si člověk může koupit v každém obchodě za pár korun. Ale takové, které vytvoříme s láskou, nadšením, vlastní invencí, což s sebou většinou nese spoustu vymazlených detailů, takové nikde jinde neseženete. A proto mě to vlastně baví. Protože z pod mých rukou vychází něco jedinečného a v každém mém dílku  můžete ucítit i kousek ze mě. 




Přeji vám hezké odpoledne. Já snad poprvé v letošním roce koukám na bílou sněhovou pokrývku na zahradě a je to krásný pohled. Tak si to odpoledne taky pěkně užijte.
Jana

6 komentářů:

  1. Ta práce stála určitě za to, výsledek je prostě nádherný.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuju! Já z něj mám taky obrovskou radost, takže se na něj chodím pravidelně dívat. A když ho uviděla Kačenka, tak prohlásila, že jej její. Jenže s takovouhle by se na svou postýlku už nevlezla, protože by byla plná polštářků. Nejraději by si totiž nechala skoro všechno, co udělám.

    OdpovědětVymazat
  3. krásná práce a nádherný výtvor

    OdpovědětVymazat