Translate

úterý 23. dubna 2019

Jak si vytvořit zajímavou látku a ušít z ní třeba taštičky - najdete v občasníku

Do představování jednotlivých výrobků nebo jejich skupin mi skočil jeden art quilt a jedno barvení, ale teď se opět vracím k občasníku a představuji vám předposlední věc z něj, kterou jsou kosmetické taštičky. Nejde ale jen o taštičky, které jsou třeba pro mě poněkud podružné. Jde o to, že látku, kterou na nich vidíte, si můžete sami vytvořit. A pak si z ní samozřejmě ušít i něco třeba úplně jiného.
A pokud vás hned napadlo, no jo, ale já neumím volně quiltovat, tak se koukněte na další obrázky, protože tam vidíte stejný způsob zdobení s úplně rovným šitím. Nejste tedy omezeni vaší dovedností ve volném quiltování, můžete šít i rovně a přesto vytvořit pěkné kousky.

Jak zdobit látku tímto způsobem se můžete naučit  v Janině občasníku - jaro 2019, který najdete zde v mém obchodě.

A stejně tak tam najdete střih na taštičky s přezkou a podrobný fotonávod na jejich ušití, podle kterého to dle mého názoru zvládnou i začátečníci.
Anebo můžete zdobenou látku použít na naprosto jednoduchou obdélníkovou taštičku bez záševků a bez přezky, pokud byste si na složitější zatím netroufli. Ale základem je nepodceňovat se a přijímat výzvy. A pro koho je taštička něco, co zvládne levou zadní a potřebuje větší výzvy, tak v občasníku jich určitě pár najdete.

Můžete si podle něj ušít psaníčko nebo nabarvit šálu, ušít nástěnný quilt s aplikacemi, ušít běhoun a prostírání s aplikacemi nebo třeba polštářky se zipem na zadním díle a také běhoun, který je zdobený stejnou technikou jako taštičky a stačí vám k němu rovné šití. A nesmím zapomenout na třešničku na dortu pro zdatné a trpělivé, kterou je nástěnný quilt s quiltovaným a malovaným květem, který vám podrobněji ukážu v příštím článku.

Jak sami vidíte, je toho hodně a myslím, že si tam každý může najít pro sebe něco zajímavého. V tomto případě zejména způsob, jak i jednoduchý výrobek ozvláštnit vlastnoručním zdobením, oblíbenými barvami a vtisknout mu tak punc originality.

Jak jsem psala u prvního čísla občasníku, které bylo věnováno především slunečnímu tisku, nehledejte u mě příliš složité střihy nebo elegantní kabelky, spíše u mě můžete najít návody na nějaké nové techniky, způsoby zdobení, prostě něco, co vám umožní tento způsob tvorby využít i dále pro své vlastní výrobky, které díky tomu ponesou vaši značku, váš rukopis a budou tím pádem jedinečné.






Běhoun, který jste podrobněji mohli už na blogu vidět, je zdobený stejnou technikou.


A tady dvě taštičky, abyste viděli, že můžete využít jakýchkoliv barev a jakýchkoliv vzorů.



Hezký den
Jana

Žádné komentáře:

Okomentovat